Bebeğinizin gelişine hazırlanmak heyecan verici olduğu kadar kafa karıştırıcı ve yorucu bir süreç. Bu süreçte, bebeğinize kavuşacağınız o büyük gün öncesinde yapılması gereken en önemli işlerden biri, hastane doğum çantasını hazırlamaktır. Bu çanta, doğum sırasında ihtiyaç duyulan tüm temel eşyaları içermesi nedeniyle önemli. İşte bu konuda size yardımcı olamak için, annelerin tavsiyelerini dikkate alarak, bu yazımızda doğum çantasında neler olması gerektiğini anlatıyoruz.

Yazımızın içeriğine buradan hızlıca göz atabilirsiniz:


Doğum Çantası Ne Zaman Hazırlanmalı?


Bebeğinizin beklenenden biraz daha erken gelme ihtimaline karşı hazırlıklı olmak için, hamileliğinizin 32 ile 35. haftaları arasında hastane çantanızın hazır olması önemlidir. Bu zaman aralığı, erken doğum durumunda gerekli eşyalarınızın ve ihtiyaçlarınızın tamamlanmasını sağlar.

Hastane çantasını hazırlamaya başlamak için en iyi bir zaman, 28. hafta dönemi veya üçüncü trimester'ın başlangıcıdır.

Doğum Çantası Nasıl Olmalı?


Hastanede yanınıza alacağınız doğum çantasının 2 ayrı gözünün olması, bebeğin ve annenin ihtiyaçlarını ayrı bölmelere yerleştirebilmenizi sağlayacağı için pratik olur. Bu sayede, her ihtimale karşı ihtiyaç duyabileceğiniz eşyaları düzenli bir şekilde taşıyabilirsiniz. Ayrıca, bir valiz tercih etmek, eşyalarınızı rahatça sığdırabilmeniz açısından oldukça faydalı olacaktır. Tekerlekleri sayesinde taşıması da daha rahat olur. İki gözlü bir valiz bir valiz, taşıma ve düzenleme konusunda size yardımcı olabilir.

Öte yandan, doğum çantası için ayrı bir bütçe ayırmak zorunda değilsiniz. Elinizdeki mevcut çantalar ya da valizler de işinizi görebilir. Bu şekilde çanta için ayıracağınız bütçeyi, bebeğiniz için daha faydalı olabilecek şirin bebek tulumları gibi harcamalarınıza yönlendirebilirsiniz. Ne de olsa bir bebeğin tulum ihtiyacı hiçbir zaman bitmez

Fakat bir doğum çantasına ihtiyacınız varsa, aşağıdaki linklere en kullanışlı modelleri ekledik, bir göz atmanızı öneririz.

Doğum Çantasına Koyulacaklar Listesi


Doğum çantası hazırlığı, bebeğinizin ve sizin doğumundan sonra hastanede rahat bir deneyim yaşamanız için önemli bir adımdır. Doğum çantasına koyulacaklar listesi, sizin ve bebeğinizin ihtiyaçlarını karşılayacak eşyaları içermelidir.

Gelelim doğum çantasına koyulması gerekenler listesine,

Ben bu listeyi çok araştırarak hazırlamıştım, kendi hastane çıkışımda çok rahat ettim. İnternette bir sürü çöp liste var, gereksiz ürünleri de kopyalayıp yapıştırmışlar. İnanın boşuna ağırlık yapmaya hiç gerek yok.

Ben kendi doğum çantamı, hamileliğimin 28. haftasından itibaren hazır bulundurmuştum. Sizin de o haftalarda hazırda bekletmenizde fayda var, bebek beklenen tarihten daha erken gelebilir çünkü.

Anne ihtiyacı ve bebek ihtiyacı olarak ikiye ayırmak gerekir. Bu sete ben şunları koymuştum, çok da rahat ettim, işte o listem:

Bebek için,

(bkz: hastane çıkışı seti) En önemlisi bebeğe giydireceklerinizin çıtçıtlı olması. sonra el kadar bebeğe üstten geçmeli şeyleri giydirirken çok zorlanırsanız benden söylemesi. bu hastane çıkışı, set olarak satılıyor, tek tek almak biraz zahmetli. özellikle organik içerikli setlerden tercih ettim ben. içinde şunlar vardı : 1-)battaniye, 2-)zıbın üstü, 3-)zıbın altı, 4-)iç zıbın, 5-)bere, 6-)badi, 7-)atlet, 8-)önlük, 9-)mendil, 10-)eldiven, 12-)çorap

Doğumunuz yazın ortasında cayır cayır sıcakta olsa bile yanınızda mutlaka bebeği kundaklamak için penye battaniye olsun. müslin battaniye de olur. 115 x 115 boyutlarında bir müslimn battaniye ideal.

Bebeğin giysileriyle birlikte ameliyathaneye giderken hemşirelere veriyorsunuz, onlar en son kundak yapmış olarak size teslim ediyorlar :)

Ben müslin battaniye almıştım. 4 tane aldım büyüklerinden, tam yetti. Kundak yaparken, banyodan sonra, bebek arabasının, beşiğinin üstüne kullanıyorsunuz, bu büyük boylar çok işe yarıyor.

Kundak neden önemli? Çünkü bildiğiniz gibi bebek anne karnında çıplak duruyor, oradaki sıcaklığa alışkın bu yüzden doğar doğmaz özellikle ilk gün sıcak tutmalısınız. Ayrıca karnınızda sıkış tepiş duran bebeğiniz dünyaya geldiğinde olumsuz bir şok yaşamaması için aynı sıkış tepişliği sunmanız gerekir. Birden bire dünyası değişiyor, daha rahat hissetmesi için anne karnında gibi hissetmesi lazım.

En az sekiz-on tane bebek bezi olmalı, hangi marka olursa olsun yenidoğan olmasına dikkat edin. Bebek bezi marka seçimi konusunda kararsızsanız (bkz: Bebek Bezi Tavsiyesi) konusunda mutlaka bir göz atmanızı öneririm.

Ağız mendili çok lazım oluyor en az on tane olsun. bir sürü marka ağız mendili denedim. bir çok ağız mendili ilk yıkamadan sonra dağılıyor sertleşiyor. en memnun kaldığım marka e-bebekteki penye hello baby. hem boyut olarak ideal, hem de yumuşacık, kaç kere yıkadım dağılmadı. fiyatı da çok uygun.

Battaniye: Kalınlığına mevsimine göre karar verirsiniz, ama mutlaka olsun, bazı setlerin içinde zaten var, almanıza gerek olmayabilir ama sette yoksa mutlaka alın

Islak mendil: Ben bunu kendi ihtiyacım için kullandım, bebek pamuğu ya da bezi ıslatıp kullanmak daha sağlıklı. Uni baby yenidoğan ıslak mendili tavsiye ederim, içeriği temiz, saf su var sadece.

Puset ya da ana kucağı artık siz bebeğinizi taşımak için ne uygun görürseniz.

Anne için,
Gecelik: Kalınlığına mevsimine göre siz karar verin, ama en az 2 adet olsun, kirlenebiliyor

Terlik

Sezaryen ya da normal doğum yapın fark etmiyor, kanamanız çok oluyor. o yüzden yanınıza külot ya da ped almayın. (bkz: depend emici külot) alın bir paket. İnanılmaz rahat oluyor. Diğer markaları bilmiyorum denemedim, ama bu marka bende hiç kaşıntı alerji falan yapmadı. ki doğumum yazın ortasında cayır cayır sıcaklarda oldu.


Sütyen, emzirme sütyeni olsa iyi olur, 2 adet olsun, bir de (bkz: emzirme atleti) çıkmış

Çorap: 3 tane farklı kalınlık ve boylarda olsun

El-yüz havlusu ince, ağırlık yapmayanlardan seçin derim

Toka, saç bandı, tarak, Göğüs Pedi, kozmetik ürünleri, bir allık bir ruj yeter bence. Diş fırçası, diş macunu.
anne için;
pijama takımı
hırka
çorap,terlik
iç çamaşırı, emzirme sütyeni
göğüs pedi, hijyenik ped
diş macunu, diş fırçası
tarak, toka

bebek için;
10lu ve 5li hastane çıkışı
bebek bezi, islak mendil

taburcu olurken;
anneye eşofman takımı
bebeğe anakucağı
Benzer Konular