İltihap giderici olarak bilinen, ibuprofen steroid olmayan ilaçlar arasında yer alan iburamin Cold, ne işe yarar, nasıl kullanılır, yan etkileri nelerdir gibi sorularınızın yanıtlarını genel bilgilendirme niteliğinde ilacın prospektüs bilgilerinden yararlanarak hazırladığımız bu makalede bulabilirsiniz.



İburamin Cold Nedir?





İburamin Cold kısaca; burun akıntısı, hapşırık, ateş, gözde yaşarma gibi semptomların giderilmesine yardımcı olan ibuprofen içeren antihistaminik grubu bir ilaçtır. Diğer bir deyişle, üst solunum yolu enfeksiyonlarında kullanılır. 12'li ve 24'lü olmak üzere tabletler halinde eczanelerde satılır.

İburamin Cold Ne İşe Yarar?





İburamin Cold içeriğinde ana etken maddesi olarak ibuprofen, klorfeniramin maleat ve psödoefedrin hidroklorür bulunur ve iburamin Cold ne işe yarar, ne için kullanılır sorusuna kısaca; soğuk algınlığı, grip, sinüzit ve diğer üst solunum yolu enfeksiyonları ile birlikte görülen ateş, burun akıntısı ve burun tıkanıklığı içeren belirtilerin giderilmesinde kullanılır diyebiliriz.

İburamin Cold'un Aktif Bileşenleri Nelerdir ve Nasıl Çalışır?


İburamin Cold'un içeriği ve bu içeriklerin vücuda etkileri aşağıdaki gibidir:

Etkin Madde: Her bir film kaplı tablet; 200 mg ibuprofene eşdeğer 222.22 mg ibuprofen DC%90,30 mg psödoefedrin hidroklorür ve 2 mg klorfeniramin maleat içerir.

Yardımcı Maddeler: Laktoz monohidrat (inek sütünden elde edilir), mikrokristalin selülozpH 102, povidon K30, magnezyum stearat, kolloidalsilikondioksit, kroskarmelloz sodyum, hipromelloz, polietilen glikol, titanyum dioksit (E171) ve karmoizin (azorubin) alüminyum lak(E122) içerir.

İçeriğindeki ibuprofen, ağrı kesici ve ateş düşürücü olarak bilinen iltihap sökücü maddedir. Vücutta ağrı ve inflamasyona sebep olan hormonları azaltarak ağrıyı hafifletir.

Psödoefedrin ise burun ve sinüs boşluklarında oluşan birikimi gideren dekonjestan bir madde olarak tanınır. Burun tıkanıklığına neden olan genişleyen kan damarlarını daraltarak burun tıkanıklığını hafifletir.

Ayrıca klorfeniramin maleat ise vücutta oluşan histaminiyi (alerjik reaksiyon) doğal yollardan azaltan, antihistaminik bir maddedir. Alerjik reaksiyonlara bağlı hapşırık, kaşıntı, gözlerde sulanma ve burun akıntısı gibi belirtileri azaltmaya yardımcı olur.

Özetle, İburamin Cold aşağıdaki semptomların giderilmesinde kullanılır:


  • Burun tıkanıklığı ve akıntısı gibi semptomların giderilmesi.
  • Ateş ve ağrı gibi semptomların giderilmesi.
  • Boğaz ağrısı gibi semptomların giderilmesi.
  • Vücuttaki kırgınlık şikayetlerinin azaltılması.


İburamin Cold Nasıl Kullanılır?





Prospektüs bilgilerinde yazan iburamin Cold kullanımı 4 ila 6 saatte bir tablet alınması yönündedir. Gün içerisinde maksimum 6 tablet alınabilir. Sadece oral yolla (ağız) kullanılır. Alınan tablet, bol su ile birlikte tüketilmelidir

İburamin Cold kullanım süresi en fazla 5 gündür. Bu süre içerisinde bir fayda görülmediyse yeniden doktora başvurulmalıdır.

İburamin Cold Kaç Yaş İçin Kullanılır?



İburamin Cold 12 yaş ve üzerindeki bireyler için uygundur. Prospektüs bilgisinde 12 yaş ve altı çocukların kullanımı için uygun olmadığı yazmaktadır. Bu konuda doktorunuzdan ayrıntılı bilgi alabilirsiniz.

Bununla birlikte 60 yaş ve üzeri yaşlılarda kullanımı konusunda ciddi yan etkilere neden olduğundan bu yaş gurubu kullanmadan önce mutlaka doktora danışmalı ve doktor gözetiminde kullanılmalıdır.

İburamin Cold Fiyatı


Ocak 2024 itibarı ile İburamin Cold fiyatı 77.27 ₺.

İburamin Cold Hamilelik ve Emzirme Dönemlerinde Kullanılabilir mi?





Hayır hamilelik ve emzirme döneminde İburamin Cold kullabımı önerilmez. Bu konuyu mutlaka doktorunuza danışmanız gereklidir.
Hamilelik döneminde, özellikle hamileliğin son üç ayında İburamin Cold kullanımı bebek için zararlı olabilir. Doktor önerisi olmadan bu ilacın kullanılması tavsiye edilmez. Tedavi esnasında ilacı kullandığınız dönemde hamile olduğunuzun farkına varırsanız, hemen doktorunuza veya eczacınıza danışmalısınız.

İburamin Cold etken maddelerinin anne sütüne geçtiği kanıtlanmıştır bu nedenle emzirilen bebekler için zararlı olabileceği belirtilmiştir. Eğer bebeğinizi anne sütü ile besliyorsanız doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayın.

İburamin Cold Yan Etkileri





İburamin Cold yan etkileri aşağıdaki gibidir:


  • Karın ağrısı,
  • Ciltte döküntü,
  • Nefes almada zorluk,
  • Baş dönmesi,
  • Ciltte ve gözlerde sarılık,
  • Göğüste ağrı,
  • Kalp atışlarında dengesizlik ve çarpıntı,
  • Işığa karşı hassasiyet,
  • Lökosit (beyaz kan hücreleri) miktarında azalma,
  • Ağız iltihabı (oral ülserasyon), kötü kokulu dışkı,
  • Bağırsakta gaz oluşumu,
  • Güç kaybı, duymada zorluk


iburamin Cold Prospektüs



İburamin cold prospektüsü pdf olarak iburamin cold Prospektüs pdf linkinden görebilirsiniz. iburamin cold etken maddesi, içeriği, doz bilgisi, yan etkileri ve saklama koşulları gibi detaylı bilgileri prospektüsten ayrıntılarıyla öğrenebilirsiniz.

Okuyucularımızın Dikkatine:
Bu yazımız, ilacın/şurubun/vitamin takviyesinin elimizdeki prospektüs bilgilerinden yararlanarak genel bilgilendirme amacı ile yazılmıştır. İlaç firmaları zaman zaman ilaç içeriklerinde değişiklik yapabilir ve ilacın prospektüs bilgilerini güncelleyebilir. Biz her ne kadar yazıyı hazırlarken en güncel prospektüsü kullanmaya çalışsak da, kullandığımız prospektüs güncel olmayabilir, güncel kalmayabilir, yayınladığımız metinde yazım hataları olabilir. Bu nedenle herhangi bir ilacı/şurubu/vitamin takviyesini kullanmadan önce, ilacın kullanım şekli, kullanacak kişinin yaş aralığı, zamanı, sıklığı, miktarı vs. gibi ilaçla ilgili her türlü bilgiyi öncelikle doktorunuza danışmalı ve ilacı doktor onayı ile kullanmalı, satın aldığınız ilacın prospektüs bilgisinden yararlanmalısınız. Bu yazıdaki bilgilerin hiçbir şekilde doktor muayenesi yerine geçmediğini ya da kişisel tanı ve tedavi yöntemi olarak kullanılamayacağını, güncellik garantisi vermediğini hatırlatır, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulama ya da tedaviden doğacak zararlardan bebeksozluk.com sitesinin sorumlu tutulamayacağını bilginize sunarız.


İlgili konular:

(bkz: İburamin Cold Şurup)
Benzer Konular